Teszt - Eucerin Sun Oil-Control gélkrém


A mai bejegyzésben egy nagyon jó fényvédő krémet mutatok nektek. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy fényvédőt nem csak nyáron a strandon kell használni, hanem minden egyes nap - még télen is. De miért ilyen fontos ez? Kutatások bizonyítják, hogy a bőr öregedésének 80%-át a káros sugarak okozzák, plusz a ráncok mellett a bőrrák kialakulását is el tudjuk kerülni egy jól megválasztott fényvédővel.

Mit tudjon a választott fényvédő? (a teljesség igénye nélkül)

  • legalább 30 faktoros legyen, de az 50 még jobb
  • legyenek stabilak az összetevők
  • lehetőleg ne tartalmazzon alkoholt és illatanyagot
  • ne legyen zsíros az állaga
  • jól lehessen rá sminkelni
  • ne okozzon pattanásokat


Bár ezek nem tűnnek lehetetlen elvárásoknak, mégis nagyon nehéz olyan krémet találni itthon ami ezeknek mind megfelel. Az Eucerin fényvédője ezek közül egy kivételével mindent tud: az összetevőlista 7. helyén áll benne az alkohol. Az általános álláspont szerint az alkoholt az összetevőlista első 6 helyén érdemes kerülni, utána már biztonságos a használata.


Az Eucerin fényvédője minden más szempontból tökéletes. Felkenés után azonnal beszívódik, nem hagy semmilyen zsíros réteget a bőrön, tökéletesen lehet rá sminkelni. A nap folyamán sem fényesedik ki alatta  a bőröm és nem is szárítja, szóval tökéletesen észrevétlenül végzi a dolgát. A terméket egyébként zsíros-pattanásos bőrre fejlesztették ki, hogy ne tömítse el a pórusokat. Ezenkívül a pattanásos bőr számára hasznos összetevők is vannak benne:

►   Licochalcone A (Glycyrrhiza Inflata): az édesgyökérből nyert hatóanyag a legfelső bőrréteghez eső legközelebbi rétegekben fejti ki hatását. A hatékony antioxidáns hatóanyag itt semlegesíti az UV sugarak hatására képződő szabadgyököket, és ártalmatlanítja őket

►  Glicirretinsav: egy másik természetes eredetű aktív összetevő, amely védi a sejtben található DNS-t a napsugárzás ellen, és támogatja a bőr saját DNS-javító mechanizmusait.

Szóval aki egy olyan fényvédőkrémet keres, amit nem csak a strandon hanem smink alatt is zavartalanul lehet viselni, vagy kifejezetten zsíros, problémás bőre van az mindenképpen nézze meg ezt a fényvédőt, mert egy nagyon nagyon jó termék! 


A termék patikákban kapható és az ajánlott fogyasztói ára 4300 Ft.

Ti mindennap használtok fényvédőt? Milyet?



2 megjegyzés:

  1. Jól hangzik! Végre egy termék, ami nem hagy zsíros, csúszós izzadt érzetet. Lehet hogy beszerzem ;)

    ReplyDelete