3+1 Illat tavaszra


A mai bejegyzésben 4 parfümöt ismerhettek meg egy kicsit közelebbről, ebből 3 igazi tavaszi illat, a negyedik pedig egy kakukktojás, mert ugyan most jelent meg, én mégis inkább ősszel vagy télen tudom elképzelni magamon. Ha kíváncsiak vagytok rájuk, olvassatok tovább! :)

1. Giorgo Armani Acqua di Gioia


 

"A Giorgio Armani Acqua illata egyszerre édes és frissítő, kihívó és megnyugtató, feltűnő és szerény. Leginkább nyárra ajánlott. Könnyed, akár a nyári szellő lágy érintése: felidézi a forró nyári éjszakák romantikáját, a vízparti séták hangulatát. Varázsolja el környezetét ezzel a fényűző illattal és vonuljon el az érintetlen természetbe kedve szerint. A tenger ihlette flakonban a természet illata rejtőzik: a nem sejtett lehetőségeké, a végtelen szabadságé. Az Acqua di Gioa, melyet a tenger illata ihletett, és amelyet menta és zöld citrom fűszerez, harmóniát teremt az ember és a természet közt. Kényeztesse magát a nyár emlékével a szürke hétköznapokban is az Armani nőiesen csábító illatával."


Nagyon friss, gyümölcsös illat, a tavaszi-nyári bulik tökéletes kiegészítője, de nappalra is viselhető, úgy sem lesz túl sok. Nekem picit dinnyés beütése van, de az illatjegyek alapján nincs az összetevők között. :) A tartóssága nagyon jó, még este is érezni a bőrön.

 

Fej

menta, limett

Szív

jázmin, vizi tónusok

Alap

cédrus, labdanum



2. Carven Le Parfum



Talán ez a kedvencem az összes illat közül, annyira friss és tavaszias, hogy ennél jobbat elképzelni sem tudnék tavaszra, olyan mintha egy vadvirágos mezőn sétálgatnék egy kellemesen meleg napon. Mindenképpen nappali illat, estére ez túl játékos, túl bohókás lenne. :)

Illatjegyek

Mandarin virág, Fehér jácint, Bükköny, Jázmin, Ylang-ylang, Szantál fa, Osmanthus és Indonéziai Patchouli. 


3. Yves Rocher Rose Fraiche



Klasszikus rózsaillat egy kis édes beütéssel, elég megosztó illat lesz, aki nem szereti a rózsa illatát, annak ez se lesz a kedvence. Én mindent imádok aminek rózsás illata van, annyira klasszikus illat, de éppen emiatt van aki öregesnek találja. Ez a legkevésbé tartós illat mind közül, de mivel egy alacsonyabb árkategóriájú illatról van szó, nem sajnálom újrafújkálni a nap folyamán.



+1 Slavatore Ferragamo Emozione



"Egy sokszínű illat, mely egy nőies virágcsokrot kombinál kifinomult, fás textúrával, egy csepp érzéki, ragyogó ciprus jeggyel gazdagítva. A bergamot ragyogó friss jegyét lágyítja és bársonyossá teszi a púderes írisz és a fehér őszibarack. Az illat szíve ragyogóan nőies a finom bazsarózsa, az érzéki bolgár rózsa és a heliotrope addiktív jegyétől. Az alapjegyben a titokzatos patchouli, az intenzív bőr emeli ki az illat gazdagságát majd a fehér pézsmában nyugszik meg az illat."

Ez az az illat, amely kilóg egy picit a sorból, az előző 3 parfümhöz képest sokkal nehezebb, elegánsabb, púderes-fás illatról van szó. Én a fejjegyek elillanása után már főleg csak a bőrt és pacsulit érzem belőle. Leginkább ősszel vagy tavasszal tudom elképzelni magamon, szerintem ez egy komolyabb illat, ami korosztályban is inkább a 30+-hoz illik. A hirdetés hangulatát imádom, szerintem tökéletesen átadja az olasz eleganciát.:)

Fej

írisz, barack, bergamot 

Szív

bazsarózsa, bolgár rózsa, heliotróp
Alap

bőr, pacsuli, pézsma.

 


Nektek mi a kedvenc tavaszi illatotok?


0 megjegyzés:

Post a Comment