Maybelline The Nudes paletta


Azt hiszem már minden sminkmániáshoz eljutott a hír, hogy májustól nálunk is kapható lesz a Maybelline The Nudes paletta. :) Mivel hamarosan JOY-napok és Maybelline kedvezménykupon is van, ezért mindenképpen szerettem volna még előtte kitenni a tesztet, hogy ez alapján tudjátok mérlegelni kell-e nektek a paletta vagy sem. Gőzerővel próbálgattam mióta a L'oreal Blogger day-en a csomagomban lapult és mostanra az összes színt kiismertem, így a véleményem is kialakult róla. Nézzük, hogy mennyire felelt meg az elvárásaimnak!


Először is a csomagolásról pár szó: nagyon tetszetősre sikerült ez a minimal design, az átlátszó ablakon keresztül látjuk a paletta színeit, a csomagolás pedig jól zár, így utazáshoz is ideális. A hátoldalon megtaláljuk az információkat az összetevőkről és néhány ötletet is kapunk, hogy hogyan párosítsuk a színeket egymással. Az árnyalatok nem kaptak külön-külön nevet, ezt picit sajnálom mert ezek olyan jópofák szoktak lenni. :)


A paletta színeit 3 csoportra lehet osztottam, mert eszerint eltérő a minőségük: a matt színek, a selyemfényű árnyalatok és a világos tónusok - eszerint fogom őket véleményezni is, ugyanis csoportonként mást tapasztaltam velük kapcsolatban.

Kezdem a kedvenceimmel, amik a hideg tónusú matt barnák, én ezeket a színeket szeretem legeslegjobban használni, de kicsit tartottam tőle, hogy milyen lesz a minőségük hiszen olcsóbb palettáknál a matt színek szoktak problémásak lenni. Itt azonban nagyon jól eltalálták őket, a mélyítővonalba és füstösítéshez tökéletesek! A selyemfényű metálszínek is nagyon szépen pigmentáltak és az állaguk is selymes, jól kezelhető, nem porolnak.

A paletta gyenge egyértleműen pontja a 3 világos szín: a bal felső sarokban található duochrome (pedig de gyönyörű lenne!), az alsó sorban jobbról a 2. pezsgőszín és a bal alsó sor közepén található arany. A pigmentáltságuk hagy maga után némi kívánnivalót, sajnos elég gyengusra sikerültek. Nem azt mondom, hogy nem látszik belőle semmi, de még alappal sem túl intenzívek és a forumáljuk is picit szemcsés, nem olyan finomra őröltek mint a többi árnyalat. A 4. világos szín egyébként egy tökéletes matt satírozószín, azzal semmi probléma nincsen.


Swatchok



Nos, ugyan a paletta nem tökéletes, de a magyar drogériás kínálatban hiánypótló szerepet tölt be, hiszen hasonló méretű nude paletta eddig nem nagyon volt hozzáférhető internetes rendelés nélkül. Aki már birtokol hasonló, esetleg drágább palettát (pl. a Naked palettákat) azoknak szerintem kihagyható darab, hacsak nem keresnek egy hétköznapibb változatot, azonban akinek még nincsen nude palettája, vagy csak most ismerkedik a sminkeléssel annak bátran ajánlom a világos színek kevésbé jó minősége ellenére is. :)

Hogy tetszik a paletta? Lecsaptok rá?


10 megjegyzés:

  1. Meg akartam venni, csak kissé drágállom és akkor már inkább Sleek valamelyik nude palettája. Egyébként szépek a színei:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nem tudom mennyi lesz az ára végül, mert olvasta már 4000 és 4600 Ft.-ot is, ez utóbbi tényleg húzós lenne... 4000 Ft. szerintem a felső határ, pl. a Rossmannban sokszor van 25%-os akció egyes márkákra és akkor 3000 Ft.-ért el lehetne hozni, az reális ár érte. :)

      Delete
  2. Kíváncsi vagyok rá, de a "a magyar drogériás kínálatban hiánypótló szerepet tölt be, hiszen hasonló méretű nude paletta eddig nem nagyon volt hozzáférhető internetes rendelés nélkül" nem értek veled egyet: lásd ellenpéldának a Catrice vagy a Lovely nude palettáját, az Essence túlárazott how to dobozkáját, illetve akár még a H&M nude kis palettáját.
    És rendelni is lehet kedvező áron itthoni webshopokból többféle Sleek vagy Make Up Revolution palettákat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. "hasonló méretű nude paletta" -> a Lovely-t nem ismerem, de az essence, H&M és Catrice paletták kisebbek, erre írtam hogy ekkora méretű paletta nem volt hozzáférhető.

      "internetes rendelés nélkül" -> ahogy te is írtad a Sleek és a Makeup Revolution palettákat rendelni kell, szóval itt megbukik az internetes rendelés nélkül. :)

      Delete
    2. A Lovely paletta szuper és jóval olcsóbb. :) Ettől függetlenül nagyon csikol ez a Maybelline is. :)

      Delete
  3. Nem mondanám, hogy megfogott a paletta, ha már mindenféle kép vásárlásra adnám a fejemet inkább megrendelném a Makeup Revolution egyik palettáját, mondjuk az Iconik 3-as palettát, mert jobban megfogott és régóta kivánságlistás. Pláne ha még az ára is iylen húzos lesz... :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hú, nekem a Makeup Revolution I Heart Chocolate palettával volt nagyon rossz tapasztalatom, de mindeki imádja őket úgyhogy szerintem csak selejtes darabot kaptam. :( Hát igen, teljes áron tényleg drága, Joy kuponnal azért jó áron van szerintem. :)

      Delete
  4. Szerintem is rémesen túlárazták. Inkább veszek egy Sleek palettát vagy kettő Iconic palettát ebből a pénzből, az Iconic 2-ben úgyis ezek a színek vannak. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joy kuponnal szerintem nem vészes az ára, de teljes áron tényleg húzos. Én Makeup Revolution palettákkal már nem kísérletezek többet :D Sleek-et még nem próbáltam, de a zöldes amit kitettél nemrég instára csodaszép!

      Delete
  5. Szerintem ennek a palettának drogériás viszonylatban elég borsos az ára. A minőségét és a csodálatosságát nem vitatom, de nem túl vásárlóbarát az ára.

    ReplyDelete