Biola Homoktövis Fényvédő BB Krém


Mindig nagyon szívesen próbálok ki új márkákat, pláne ha gyönyörű összetevőkkel rendelkező magyar bio termékekről van szó. A Biola 1990-es alapítása óta több nívós díjat is elnyert, ők kapták meg Magyarországon először a Demeter tanusítványt, amit a legnagyobb egészségügyi biztonságot jelentő termékek kapnak. A cég filozófiája szerint "a legmodernebb bőrgyógyászati, gyógynövény ismereti tudományos eredményeket és a népgyógyászati ismereteket ötvözve alapvetően növényi eredetű bioaktív komplex hatóanyagokkal az üde, bársonyos bőrállapot kialakulását, a tartós és egészséges úton történő szépülést kívánjuk támogatni a bőr természetes anyagcsere folyamatai, méregtelenítési és regenerálódási folyamatai támogatása által." A mai bejegyzésben a Biola Homoktövis fényvédő krémjéről lesz szó.

A hivatalos leírás: "Napozáshoz rendkívül erős fényvédő hatású fényvédő, testre és az arcápoló krém fölé is használható. A napfény okozta ártalmaktól és a mélyrétegi bőröregedési folyamatok mérséklését támogató erős antioxidánsokat és bőrápoló hatóanyagokat, növényi olajokat tartalmazó krém. Fényérzékeny bőrre, vagy erős peelingezést követően is erős védelmet jelent."

 
Én a világos bőrre való verziót kértem tesztelésre, helyette a sötét bőrre való érkezett - viszont ennek csak örülök, ha ez ilyen világos akkor el sem tudom képzleni, hogy a világosabb milyen lenne, talán hófehér. :) A krém színe nagyon világos, szürkés tónusú, kicsit a koreai BB krémekre emlékeztet, azok között találkoztam szürkés-rózsaszín alapszínnel. A színnel nem lenne baj ha egy könnyű állagú krémről lenne szó, de mivel ez egy közepes fedést ígérő BB krém, így az én színeimhez is túl világos a krém, még akkor is ha csak nagyon kis mennyiséget oszlatok el a bőrömön. (Ehhez hozzá kell tennem, hogy a mellkasom magamhoz képest egész jól lebarnult már, ha télen újra hófehér leszek akkor kevésbé fog elütni.) Egyébként az sem jó ha túl keveset viszünk fel belőle, mert ez a fényvédelem rovására is mehet, úgyhogy fényvédőkkel nem érdemes spórolni. A túl világos színt egy sötétebb púderrel szoktam kiküszöbölni, nagyon jól működik együtt a Rimmel Lasting Finish púderrel #003-as árnyalatával. Egy sötétebb púderrel már nagyon jól korrigálható a szürkés alapszín.

A krém állaga nagyon sűrű, egy kabuki ecsettel könnyen eloszlatható viszont a pórusokat hajlamos kihangsúlyozni. Primerrel valamennyire lehet ezen javítani viszont tökéletesen soha nem sikerült eddig a felvinni.


A kisebb negatívumok után jöjjenek a jó dolgok is: az összetvőlista gyönyörűre sikerült, ha megnézitek csupa antioxidáns és szuper növényi olajok illetve kivonatok kerültek a krémbe, a fényvédő tulajdonságát pedig kizárólag fizikai fényvédőnek köszönheti - Titanium Dioxid került bele, ami az UVA és UVB sugarak ellen is véd, viszont fehér réteget hagy a bőrön - a krém világos színe ennek köszönhető. Az illatát is nagyon szeretem, nagyon tiszta, növényi illata van ami felvitel után is sokáig érződik.

Összetevők: Aqua, Linum Usitatissimum Seed Extr.*, Avena Sativa Extr.*, Olea Europaea F. Oil*, Sesamum Indicum S. Oil*, Titanium Dioxid (Ci77891), Silica, Echinacea Purpurea Extr.*, Melilotus Officinalis Extr.*, Calendula Officinalis Fl. Extr.*, Glycerin, Glyceryl Stearate, Achillea Millefolium Fl. Extr.*, Solanum Lycopersicum Juice*, Daucus Carota S. Juice*, Theobroma Cacao S. Butter*, Simmondsia Chinensis S. Oil*, Hippophae Rhamnoides Extr.*, Cera Alba, Cetyl Alcohol, Tocopherol, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Triticum Vulgare Sprout Extr.*, Xanthan Gum, Eucalyptus Globulus L. Oil (Limonene)*, Lactic Acid, Lecithin, Allantoin
Konzerválószer: Benzoic Acid, Sorbic Acid

*= Ellenőrzött Ökológiai Mezőgazdasági Termelésből

A fedését erős közepesnek mondanám, testesebb állagú krém révén a legtöbb bőrhibát elfedi. A szín púderrel való korrigálása után már nem szeretek bronzosítót vagy highlighert használni rá, azt már túl soknak érzem, általában csak egy kis pirosítót teszek fel. Emiatt olyan napokon és alkalmakra használom, amikor tudom, hogy hosszabb ideig a napon fogok tartózkodni (pl. séta a városban, kirándulás), de nem szeretnék teljes sminket készíteni. Sietős reggeleken viszont nem ezért a krémért nyúlok, az eldolgozására egy kicsit több időt kell fordítani mint a legtöbb BB krémnél/alapozónál.

Swatch:


Élesben:


Összességében megszerettem ezt a krémet a kisebb hibái ellenére is, amiben a legnagyobb szerepet az játssza, hogy tudom, hogy nem kerülnek káros összetevők a bőrömre, de mégis védve vagyok a napsugázástól.

Ha felkeltette az érdeklődésedet a márka, akkor a Biola webáruházban itt tudtok körülnézni, a BB krémet pedig ezen a linken találjátok.

Hallottatok már a márkáról?


1 megjegyzés:

  1. Nekem nagyon maszk hatásúnak tűnik ez a BB a képen, bár ha a képen is van rajtad púder akkor lehet, hogy ez annak a hatása.

    ReplyDelete