NYX CC krém - Peach


Ha a pirosságok eltüntetéséről van szó, akkor automatikusan a zöld szín jut eszünkbe: zöld korrektor, zöld primer is kapható már a legtöbb drogériákban könnyen elérhető, és valóban szépen kiütik a piros foltokat. Azonban a zöld színre felvitt alapozó hajlamos szürkés tónusúvá válni, így a professzionális sminkesek világos bőr esetén inkább a sárga színt használják a piros foltok eltüntetésére. Így esett az én választásom is a NYX CC krémjére peach árnyalatban (ebből is a világos bőrre való változatra, kapható egy sötétebb változat is).



A tubusból kinyomva nagyon sárgának tűnik a krém, de nem kell megijedni: ahogy eloszlatjuk a bőrön szépen beleolvad és csak egy minimális sárgás tónust ad a bőrnek, ami tökéletes arra, hogy a pirosas foltokat neutraizálja. A krém közepesen sűrű és egy kis fedése is van, úgyhogy én színezett hidratálóként is alkalmazom, amikor nem szeretnék egy magasabb fedésű BB krémmel vagy alapozóval terhelni a bőröm. A mostanában közepesen száraz bőrömnek pont elég hidratálást ad, önmagában is kényelmes viselni és az alapozónak/BB krémnek is nagyon szépen előkészíti a bőrt, könnyű rajta eloszlatni mindkettőt. Az alapozó tartósságát nem hosszabbította meg, de nem is kezdett csúszkálni rajta, nem fényesedett ki tőle a bőröm, szóval a rá felvitt smink tartósságát nem befolyásolja.
 

 cddfc

Az összetevőlista is említést érdemel, nem tartalmaz alkoholt és parabéneket sem, ráadásul panthenol és E-vitamin is van benne, amik nagyon hasznosak a bőr számára. Illatanyag van benne, de majdnem a lista végén, és felvitel után nem is éreni, úgyhogy szerintem nem kell félni az irritációtól.


Nagyon ajánlom azoknak, akik szeretnék az arcukon lévő pirosságokat enyhíteni, vagy azoknak akik egy jó kis könnyű színezett hidratálót keresnek szép összetevőkkel. Az ára egy kicsit magas, de érdemes figyelni a 20%-os akciókat és akkor lecsapni rá. :) Elérhető a Beauty.hu webáruházban, 3 árnyalatban (lila, zöld, barack) és mindegyikből létezik világos és sötétebb bőrre való verzió is.


Ti használtok valamilyen színkorrekciós terméket? Ha igen, akkor milyet? :)


1 megjegyzés: