Kipróbáltam - Schwarzkopf Professional FibrePlex hajfestés

Néhány héttel ezelőtt volt szerencsém részt venni a Schwarzkopf Professional Fibreplex sajtótájékoztatóján, ahol volt lehetőség regisztrálni a szolgáltatás kipróbálására is. Már hetek óta gondolkoztam rajta, hogy befestetem a hajam, így pont jókor jött ez a lehetőség, adott egy végső löketet a döntéshez. :) A hajam egy ideje már nem volt a legjobb állapotban, úgyhogy kíváncsi voltam, hogy tényleg további károsodás nélkül megússza-e a hajam a procedúrát. Ha kíváncsiak vagytok az eredményre és a Fibreplex-re akkor olvassatok tovább. :)



Mi is az a FibrePlex?

"Szőkítés, világosítás és festés során könnyen sérülhet a haj, így az szárazzá, töredezetté válhat. Azonban ez már a múlt a Schwarzkopf Professional új FIBREPLEX rendszerének köszönhetően. Ez a rendszer emeli a tétet a fodrászok számára – bármikor három egyszerű lépésnek köszönhetően akár 94%-al csökkenthető a haj töredezettsége. Nagyon egyszerű használni! A FIBREPLEX bármilyen hajfestékhez vagy szőkítőporhoz hozzáadható, így az bármilyen szőkítés, világosítás és festés során védi a haj szerkezetét. Az eredmény? Minden további erőfeszítés nélkül a haj töredezettségének minimalizálása a hajszín minőségének megtartása mellett. A szolgáltatás 2015 szeptember közepétől érhető el a Schwarzkopf Professional fodrászszalonokban."


Ahogy olvastátok ez alapvetően egy szalonkezelés: első lépésként a hajfestékhez adnak hozzá egy adalákanyagot, ami megerősíti a kötéseket a hajszálakban. A termék a hatóidő alatt összekapcsolódik a hajszál belső rostszerkezetével, ezáltal erős szerkezeti kötéseket hoz létre. Mivel nekem nem szőkítették a hajamat, hanem sötétebbre festették, így a Fibreplex-nek nem kellett megakadályoznia a haj sérülését, egyszerűen csak megerősítette a hajam szerkezetét. Ezt nem úgy kell elképzelni, mint egy hajújjáépítő kezelést (tudjuk, hogy  a töredezett hajvégeken csak az olló segít :) ), de sokkal könnyebben kezelhető, puhább lett utána a hajam, nem gubancolódik annyira és hihetetlen fénye van. Ez a fény egyébként lehet, hogy a hajfestéknek is köszönhető, mert a metálfényű Igora Metallics családból választottunk ki 2 színt (egy lilát és egy ezüstöt), amit 3 az 1-hez arányban keverve vittek fel a hajamra. A lilás szín gyönyörűen kiütötte a vöröses árnyalatot a hajamban, amivel már évek óta küzdök, az ezüst pedig egy csodaszép hideg fényt adott neki.

A hajfesték lemosása után egy pakolást visznek fel a hajra, ami kb. 10 perc alatt stabilizálja a kötéseket és lesimítja a hajszálakat. A 3.lépés pedig egy otthoni ápolószer, amivel 2 festés között kell otthon kezelni a hajat minden hajmosás után, balzsam helyett. Én csak ajánlani tudom ezt a kezelést, nem hogy nem károsította a festés a hajamat, de javított is a minőségén: azóta sokkal szebb és egészségesebb kinézetű a hajam, szerintem pár hónappal kitolódik vele a hajvágás is ami nagyon jól jön, mert növesztem a hajam. :) Egyébként nem csak Schwarzkopf Professional festékekhez lehet keverni a Fibreplex-et, hanem szinte bármilyen márkájú professzionális hajfestékhez, így akár a saját fodrászotoktól is kérhetitek ezt a szolgáltatást, nem feltétlenül kell Schwarzkopf Professional szalonba menni. Egyébként a kezelés nem drága, 1500-2000 Ft.-tal kerül többe a "sima" hajfestésnél, ami szerintem egyáltalán nem vészes ár érte.

Még néhány kép a kezelésről:




Ezt pedig már otthon készítettem:


Így nézett ki első hajmosás után (beszárítás nélkül), jól látszik, hogy milyen fényes:



Ha még többet szeretnétek megtudni a Fibreplex-ről, akkor itt tudtok olvasgatni, szalonkeresőt pedig itt találtok.


A képek forrása: http://www.schwarzkopf-professional.hu/skp/hu/hu/home.html

2 megjegyzés: