Mini Termékek Utazáshoz




Szombaton a Müller-ben nézegettem a mini, utazáshoz való termékeket és eszembe jutott, hogy érdemes lenne egy bejegyzésben összeszedni, hogy mi az amit ilyenkor érdemes magunkkal vinni.

Ma már szinte minden drogériában lehet kapni 100 ml. alatti üres tégelyeket/flakonokat (én a dm-ben vettem nemrég, 3 tégely és 3 flakon került 990Ft.-ba), amibe a saját termékeinkből tölthetünk át, de azért ez nem mindig lehetséges - például a fújós kiszerelésű termékeknél ez nem kivitelezhető, illetve sok krém (köztük a napvédők is) fény és levegő hatására sérülhetnek, így ezekkel sem érdemes kísérletezni - inkább vegyünk belőlük travel size méretet.

(A repülőre a kézipoggyászban 100 ml és ennél kisebb kiszerelésű folyadékok vihető fel (a krémek és sminkek is folyadéknak számítanak), úgyhogy ezt érdemes pakolásnál figyelmbe venni.)

1. Kézfertőtlenítő - az utazás alatt sokszor nincs lehetőség kezet mosni étkezések előtt, ilyenkor nagyon jól jönnek ezek a gél állagú fertőtlenítők. A fertőtlenítő kendők szintén jól jöhetnek, de ezek a nagy melegben esetleg kiszáradhatnak.

2. Termálvíz - akár a tengerparton napozás vagy városnézés közben is jól jönnek ezek a frissítő spray-k, és a sima csapvízzel ellentétben nem szárítják a bőrt. Az illatosított testpermetekkel vigyázzunk, mert ezeknél a legtöbb esetben alkohol képzi az alapot, ami fényérzékennyé teszi a bőrt és később akár pigmentfoltok is kialakulthatnak. A La Roche-Posay Eau Thermale idén is kapható kis utazószettben, ezt megpróbálom levadászni még utazás előtt.

3. BB krém - a legjobb lenne, ha csak fényvédőt kennék ilyenkor magunkra, de én nem szeretek csupasz bőrrel mászkálni ilyenkor sem, így BB krémet használok. A koreai BB krémekre jellemző a magas SPF, de ezekkel nem válthatjuk ki a fényvédőt. Én a Missha Perfect Cover-t viszem magammal 20 ml-es kiszerelésben.

4. Testápoló - a nap és a sós víz kiszárítja a bőrt, így esténként jól esik egy hűsítő testápolót használni. Én a The Body Shop Virgin Mojito testvaját viszem magammal idén, isteni friss mentás-citrusos illata van és sűrű állaga miatt nagyon kevés kell belőle.

5. Napvédő - szerintem nem kell magyaráznom, hogy miért nagyon fontos, de elég nehéz belőle 100 ml. alatti méretet találni. Ezt a két Garnier terméket a Müller-ben találtam, létezik 30-as és 50-es faktorszámú is, 50 ml-es kiszerelésben.

6. Utazóborotva - nemrég fedeztem fel, hogy a Venus-nak ilyen mini utazóborotvája is van, mondjuk nem biztos, hogy megér több mint 2000 Ft.-ot, de kétség kívül jópofa.

Mentek idén nyaralni? Nektek miből áll a listátok?


4 megjegyzés:

  1. A mini fényvédők nagyon jópofák és nem is tudtam róluk, szóval köszi az infót! Egyébként mennyibe kerülnek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Az 50 faktoros 1000ft, a 30-as 600ft. :)

      Delete
  2. A fújós kiszerelésű cuccokhoz lehet kapni eBay-en 1-2 dollárért üres 5 vagy 10ml-es fújókákat (pl "refillable atomizer" fedőnéven), ha saját terméket vinnél, amiből pont nincs utazóverzió. Alapvetően kétféle van, az egyszerűbb, amibe önteni lehet a folyadékot (vagy pipettával átrakni), meg van alul szelepes Travalo-utánzat is, amit a szórófej helyére kell rakni és pumpálással tölthető.

    ReplyDelete
  3. Idén sátrazni megyünk a barátokkal, Ráckeve környékére, úgyhogy ilyen szempontból jó, hogy nem kell kalkulálnom, hogy mit vigyek, meg mint ne...ismerem magam, a fél ház és egy fél gyógyszertár nálam lesz. Plusz egy negyed drogéria biztos, ami biztos alapon. :D

    ReplyDelete