DIY - Görögszénamag hajpakolás



A hajápolási rutinos bejegyzésben már írtam, hogy egy új sorozatot indítok a blogon, ahol az egészséges, gyorsan növő hosszú haj eléréséhez hasznos tippeket, trükköket fogok megosztani veletek. Ezek mind otthon is, alacsony költséggel elkészíthető dolgok lesznek, ez a pakolás sem került többe 150 Ft.-nál. Ha kíváncsi vagy, hogy hogyan is készült, akkor olvass tovább!
Először is néhány szó arról, hogy miért jó a görögszénamag: Szuperül táplálja a hajat, csökkenti, majd megállítja a hajhullást, a korpát és csillogóvá varázsolja a hajat.

Az első dolog, amire szükségünk lesz az egy csomag görögszénamag - ezt szinte bármelyik nagyobb bioboltban/herbáriában be tudjátok szerezni. 




Kb. 2-3 evőkanálnyi mennyiségre lesz szükségünk egy adag pakoláshoz. Többet is lehet csinálni egyszerre, hűtőben eláll.


Folyamatos kevergetés mellett forró vízben kb. 10 percig főzzük, aztán egy éjszakára, de legalább 5-6 órára állni hagyjuk.



A kész keverékhez adjunk hozzá 1-2 evőkanál kókusz-/argán-/mandula-/olívaolajat, a könnyebb kenhetőség érdekében. Ezután turimixoljuk össze a keveréket, amíg egyenletes nem lesz. Fontos, hogy ne maradjanak benne nagyobb magdarabok sehol, mert nehéz lesz kimosni a hajból.


És íme a kész pakolás! Én egy hajfestőecsettel szoktam felvinni tincsenként, mintha hajat festenék a tövektől a hajvégekig. Arra is figyeljetek, hogy a fejbőrre is jócskán jusson, és masszírozzátok pár percig, hogy a hatóanyagok jobban felszívódjanak. A pakolás max. 1 óráig hagyjátok fent, és tegyetek egy törülközőt a vállatokra, mert csöpöghet. Az eredmény csillogó, szuperpuha, táplált haj lesz!:)

Szoktatok házilag pakolásokat készíteni? Ezt kipróbálnátok?


1 megjegyzés:

  1. Erről még sosem hallottam, de imádom az otthoni hajpakolásokat, úgyhogy biztos kipróbálom majd :)

    ReplyDelete