l'Erbolario Napozó termékek

Az elmúlt két hétvégét non-stop strandolással töltöttem, így volt időm alaposan letesztelni az Erbolario márka napozótermékeit. Nem tudom hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a fényvédelem, én télen-nyáron SPF50-el kezdem a reggeli sminkrutinomat, hiszen a bőr öregedésének 80%-ért a káros napsugarak felelnek és akkor a bőrrákról és annak szövődményeiről még nem is beszéltünk. Imádok strandolni és napozni is, de sosem vagyok a napon 12 és délután 3 között, illetve mindig jó alaposan bekenem magam fényvédővel. Egy fényvédőben nekem nagyon fontos, hogy ne tartalmazzon káros összetevőket (pl. a denaturált alkoholt sok fényvédőbe beletesztik mert könnyed érzetű lesz tőle a krém, de nagyon káros a bőrre), könnyen beszívódjon, ne legyen ragacsos vagy túl sűrű és természetesen megfelelő védelmet nyújtson a napsugarak ellen.


Azt hiszem, hogy a Napozó spray SPF 30 mindezeknek eleget tesz, sőt ezen felül argánolajjal és goji kivonattal ápolja a bőrt - ezek antioxidánsokban gazdag összetevők, amik segítenek védeni a bőrt a káros szabadgyökök ellen. Ezenkívül növényi szezámolaj, növényi olíva olaj és növényi napraforgó olaj is került a spraybe, ám ennek ellenére egyáltalán nincs olajos érzete, kifújáskor egy kellemes, híg folyadékként kerül a bőrre, amit pillanatok alatt el lehet dolgozni. Nem hagy fehér nyomot sem a ruhán sem a bőrön, olyan mintha egy kellemes testápolót használnék és visszafogott illata az egyik legfinomabb, amit valaha éreztem - nem az a legtöbb naptejre jellemző erős műkókusz, hanem egy sokkal kifinomultab, növényi aroma.


"Állaga üde, könnyű, zsírmentes, hatékony tulajdonságokkal, így képes gondoskodni a bőr puhaságáról és rugalmasságáról a napsütésben is: íme az innovatív L’Erbolario napspray, amely 4 értékes biológiai olaj tulajdonságát egyesíti: ezek az argán olaj, amely hatékony lágyító és antiradikális hatásával megakadályozza a szárazságot és a bőr korai elöregedését. A makadámia a rugalmasságot, élénkséget és megfelelő védelmet biztosítja. A napraforgó olaj rendkívüli tápláló hatást fejt ki, míg az olíva olaj nyugtatja a száraz bőrt. A receptet az ún. ifjúság növényéből kivont gyümölcs, a biológiai Goji teszi teljessé, amely gazdag vitaminokban, aminosavakban, poliszacharidokban és antioxidáns anyagokban. Ezen specifikus és kiegyensúlyozott összetevők segítségével a bőr szilárdabbá, tónusosabbá válik mint valaha, aranyozott, fényesen ragyogó színnel." 


A másik kedvencem az Anyajegyvédő stift lett, ami rizsviasszal és macadamia dióval ápolja a bőrt, emellett pedig SPF50+-al védi a kényes területeket. Nagyon praktikus stiftes kiszerelése van, amivel tényleg pillanatok alatt bekenhetjük az anyajegyeinket, illetve szerintem hegekre, pattanásokra is szuper, hiszen így megelőzhetjük a nap okozta bőrpigmentációt. (Pattanásokra higiéniás okokból inkább tiszta kézzel vigyük fel, ne közvetlenül a stifttel dolgozzunk.) Ennek egy picit nehezebb, sűrűbb állaga van, de kisebb területeken abszolút nem zavaró.

"Táplálja és hidratálja a test különösen érzékeny területeit (arc, dekoltázs, stb.). Biztonságos védelmet nyújt a nap UVA és UVB sugaraival szemben. Könnyen felszívódik, színtelen, selymesen krémes állagú. Megfelelő védelmet nyújt az anyajegyeknek!"

 
A Barnulást elősegítő krém csak 15-ös fényvédőfaktort tartalmaz, így inkább már lebarnult bőrre ajánlom és a nap korai/késői óráiban amikor alacsonyabb az UV sugárzás - esetleg még egy városban szaladgálós napra tudom elképzelni a használatát, amikor csak rövid ideig ér a nap. Az én nagyon fehér bőrömre kevés az SPF15, de a krém állaga nagyon kellemes és ez is hamar felszívódik.

"A nyaralás előtti egy hétben használja rendszeresen ezt a barnulás gyorsító krémet, mely lehetővé teszi, hogy bőre gyönyörű árnyalatú legyen kevés napozással is. Íme egy biológiai barnulás gyorsító, amely segít felszínre hozni és „érlelni” a melanint, így abszolút természetes módon stimulálja a szervezetet annak biológiai előállításában. 

Fő alkotóelemek: barnulás aktiváló lipoaminosav, jojoba olaj, olíva olaj el nem szappanosítható része, jojoba viasz"


Napozás után nagyon fontos regenerálni a bőrt, így ilyenkor a legjobb egy nyugtató hatású, gyulladáscsökkentő és hidratáló összetevőkben gazdag krémet választani - itt is figyeljünk oda a denaturált alkoholra, hűsítő érzete miatt sok napozás utáni készíményben is az összetevőlista elején találjuk. A Napozás utáni csillogó testkrém aloe veraval, mango olajjal és kakaóvajjal segít regenerálni a bőrt, emelett az olívaolaj és a sheavaj is megtalálható az összetevők között. Természetesen nem tartalmaz alkoholt, mesterséges színezéket és tartósítószereket sem. A megszereztt barnaságot apró arany csillámokkal segít kiemelni, ami csodásan mutat egy-egy nyáresti buliban.


Az Erbolario termékeit a márka webshopjában vagy viszonteladóknál tudjátok közelebbről is megismerni - a webshopban egyes napozótermékek most 20% kedvezménnyel kaphatóak.

FACEBOOK - INSTAGRAM
 

0 megjegyzés:

Post a Comment