L’erbolario Frescaessenza & Iris termékcsalád


A mai bejegyzésben folytatom a L’erbolario illatok bemutatását: ma egy szuper friss nyári illat, a Frescaessenza és egy igazi klasszikus virágillat, az Iris került porondra. 

Frescaesenza parfüm 

„Micsoda öröm test és lélek összehangolása e parfüm pezsdítő illatával, mely mind férfiak, mind nők számára ideális. Egy harmonikus illat, mely tartós és így egyre intenzívebbé válik, mély érzést kelt és élénkít bennünket. 

Összetevők: Petit Grain Bigarade, Lime-levelek, május rózsa oldat, rózsabors, rizómás íriszek, cédrusfa 

fejillat - citrusfélék: sárga mandarin, Petit Grain Bigarade, lime-levél, rózsabors 
szívillat - virágos: fehér orgona, május rózsa oldat, írisz-por
alapillat - fa-alapú: szandálfa, cédrusfa, fehér moha”


Nem csak a naptár szerint van itt a nyár, de az időjárás is „szót fogad” és végre a megfelelő évszak szerint viselkedik. A kánikula nálam egyet jelent a friss, könnyed illatokkal, ilyenkor jöhet bármi ami egy kicsit is hűsít és könnyebben elviselhetőbbé teszi ezt a nagy meleget – a citrusos illatok nagy kedvenceim ilyenkor. A Frescaessenza első illatolásra pont egy ilyen könnyű nyári illatnak érződik, de néhány perc után előjön a kicsit maszkulinabb oldala – ez várható is volt, hiszen uniszex illatról van szó. Bár egész nap érezhető, mégsem egy tolakodó illat, inkább csak a háttérben húzódik meg egészen visszafogottan. 

Nagyon praktikus, hogy az illat utazóméretben is elérhető, ami nem csak utazáskor szuper, hanem akkor is ha még csak ismerkedünk az illattal és nem szeretnénk rögtön az 50 vagy 100 ml-es kiszerelést megvenni. A folyékony testápolóból csak egy kisebb, utazóméretet próbáltam eddig ami kb. 2-3 alkalomra volt elég: könnyű állaga van, hamar beszívódik és a melegebb hónapokra tökéletesen elég a hidratálóhatása. Az illata természetesen nagyon hasonló a parfüméhez, - kicsit talán citrusosabb -, és természetesen tökéletesen kiegészítik egymást. 


Az illatcsaládból parfüm, folyékony testápolókrém, testápolóolaj, tusfürdő, illatosított szappan, szobaillatosító és kis méretű termékeket tartalmazó utazó készlet is elérhető. 


Iris parfüm 

„Egy sűrű, érzéki parfüm, melynek illata hosszú ideig illatfelhőbe borítja viselőjét összetéveszthetetlen porszerű aromájával. Jellegét az írisz gyönyörű, változékony illatvilága adja, aldehid főillattal (ylang-ylang és bergamot), pézsma- és dohányalapillattal fűszerezve.” 


Imádom a klasszikus illatokat – aki régóta olvas, az tudja, hogy a rózsa az egyik kedvencem -, így nem meglepő, hogy az Iris is nagyon tetszik, bár inkább néhány év múlva tudom magamon elképzelni. Ezzel el is árultam, hogy ez – az én véleményem szerint - inkább a 30 év felettiek illata: a kifinomult, elegáns, klasszikus nő esszenciája. Eau de parfum lévén nagyon-nagyon tartós, egyetlen fújás elég belőle és egész nap érezni: az Iris először egy nagyon intenzív virágillattal indul, ami néhány óra múlva púderes-pézsmás alapillattá szelídül. 


Iris folyékony hintőpor 

„Forradalmian új változata a már jól ismert hintőpornak, amelynek minden előnyét és jó tulajdonságát megőriztük, viszont kiküszöböltük a tipikus kellemetlenségeit (pl. púderfoltos bőr és ruhák) Ez a könnyű folyékony krém a frissesség kellemes érzésével, és puha, sima, tökéletesen száraz bőrrel ajándékozza meg Önt. Az írisz bőrlágyító és a fehérmályva frissítő tulajdonságainak köszönhetően bőre megfelelően hidratált lesz. Használat: Fürdés vagy zuhanyozás után, vagy amikor egyszerűen csak arra vágyik, hogy bőre friss és száraz legyen, tegyen egy keveset a termékből a tenyerébe, és könnyed masszírozó mozdulatokkal oszlassa el bőrén. Jellemző alkotók: mandulaolaj, folyékony írisz kivonat, folyékony fehérmályva kivonat, tápióka amid, kukorica lipofil amid, hintőpor, mandulatej. Bőrsemleges pH értékű. Hipoallergén. Érzékeny bőrön tesztelt.” 

Az egyik legnagyobb kedvencem a márkától eddig próbált termékek közül ez a folyékony hintőpor– korábban nem volt még szerencsém hasonló termékhez, sőt nem is hallottam még a létezésükről. A folyékony hintőport úgy kell elképzelni mint egy vizes állagú, könnyű testápolót, ami hamar púderessé válik a bőrön – természetesen isteni virágillattal, ami a púderilattal keveredve kevésbé intenzív mint a parfüm, így minden korosztály bátran választhatja. Kevésbé izzadósak akár önmagában, dezodor helyett is használhatják, de kiegészítésnek is szuper az izzadásgátlónk mellé. Mivel mandulaolajat is tartalmaz, így egyáltalán nem szárít, sőt hidratálja, puhítja is a bőrt.

Az illatcsaládból parfüm, testápolókrém, illatosított szappan, hidratáló tusfürdő és folyékony testpúder is elérhető.


Az Erborario illatait a márka webshopjában vagy viszonteladóknál tudjátok közelebbről is megismerni, ahol 25 féle illatcsalád közül válogathattok.

0 megjegyzés:

Post a Comment