Soft & Gentle alumíniummentes dezodorok


Már kb. 2 hónapja használom a Soft&Gentle dezodorokat, de mindenképpen meg szerettem volna várni a nyarat, hogy az igazán meleg napokon is tesztelhessem tudásukat. 

"Az alumínium-klorid mentes formula egyedülálló módon akadályozza meg a verejtékezést. A természetes növényi kivonatok összehúzzák a verejtékmirigyeket ezáltal jelentősen csökken az izzadás mértéke is. A zsálya kivonat puhítja a hónalj érzékeny bőrét, megakadályozza a testszag kialakulását, míg a mezei zsurló hatékonyan csökkenti a verejtékmirigyek méretét. Az igazán hatékony formulának köszönhetően a termékek olyan izzadásgátló hatást tudnak biztosítani, amelyet eddig csak az alumínium tartalmú dezodorok nyújtottak."


Az alumíniumsót tartalmazó dezodorok rossz híre évről-évre erősödik, egyes kutatások szerint növeli a mellrák kialakulásának esélyét, és bár ez egyátalán nem bizonyított, azzal biztosan nem ártunk ha kerüljük az alusós deokat. Az alumíniumsó hatékonysága abban rejlik, hogy összehúzza a verejtékmirigyeket ezáltal teljesen megszüntetve az izzadást, ettől pedig akár be is gyulladhat a hónaljunk hiszen nem tudnak kiürülni a méreganyagok. Szerintem nagyon nehéz egyébként igazán hatásos alumíniummentes dezodort találni, már én is jó párat kipróbáltam és eddig az Olivia márka krémdezodorja jött be leginkább, de elég macerás volt a tégelyből felvinni, úgyhogy egy ideje már hanyagolom a használatát.

Sajnos a Soft&Gentle dezodorok sem tudtak 100%-os védelmet nyújtani, 30 fok felett már nem igazán védenek a kellemetlen szagok ellen, de alatta teljesen jól működnek, tehát csak azt a 2-3 nyári hónapot kell átvészelni valahogy. Mostanában kombinálni szoktam más, alumíniummentes dezodorokkal, illetve igyekszem kerülni az olyan helyeket ahol forróság van és a vékony, pamut anyagú ruhákkal is hatékonyan meg lehet előzni a kellemetlen szagok kialakulását. A deoknak erős illatuk van, ami segít a friss érzet megtartásában - nekem a Care illat a kedvencem egyébként, ezt biztos újra fogom venni, de a Floral is nagyon kellemes. Semmiféle irritációt nem tapasztaltam, még közvetlenül borotválkozás után sem csípnek és a ruhákon sem hagynak nyomot.

 
A Soft&Gentle dezodorokat a dm és Rossmann üzletekben és a TakemeShop webáruházban tudjátok megvásáolni 1099 Ft-os áron.



0 megjegyzés:

Post a Comment