Maybelline Master Contour & Lip Studio szájfények


Áprilisban nagyon sok újdonsággal jelentkezik a Maybelline,  többek között a márka szájfényei is megújulnak, mostantól két különböző finish-ben kaphatóak Lip Studio néven: Crystal és Shine. A Shine inkább csak fényt ad az ajkaknak, a Crystal-ban pedig apró kis csillámok találhatóak.


A 100-as Peach Glisten árnyalatnak az ajkaimon nem nagyon van színe, inkább csak egy kis vizes fényt kölcsönöz nekik mint egy átlátszó szájfény viszont egyáltalán nem ragad, inkább krémes érzés az ajkakon. A 215-ös Shine All Day már jóval pigmentáltabb, szinte teljes fedésig építhető a színe és mint említettem apró kis csillámok is vannak benne - ezek az ajkakon már nem annyira érvényesülnek és nem is lehet őket érezni (ha összedörzsöljük az ajkainkat akkor nem kellemetlen érzés). Ennek is hasonlóan krémes a finishe és hidratál is. Mivel nem túl ragacsosak, így az ajkakról is könnyen eltűnnek, érdemes őket frissíteni a nap folyamán. Ez egyébként így szokott lenni a szájfényeknél, vagy ragadósak és tartósak, vagy krémesek és kevésbé tartósak - mérlegelni kell, hogy kinek mi a fontosabb, a tartósság vagy a kényelem. :) Az illatuk gyümölcsös, amit felvitel után is érezni egy darabig. Nem vagyok nagy szájfényes, de talán ilyenkor tavasszal-nyáron jobban szeretem őket használni mint az év többi részében, a Shine All Day már egy ideje mindig a táskámban van egy Milani szájfénnyel együtt, jól esik egy kis változatosság a matt rúzsok után.


A Master Contour V már sokkal jobban felkeltette az érdeklődésemet, a NYX-től használtam már hasonló kontúrstick-et (itt olvashattok róla), amit nagyon szeretek, de reméltem, hogy ez a drogériás verzió is hasonlóan jó lesz hiszen árban sokkal kedvezőbb (kb. a felébe fog kerülni mint a NYX ha jól saccolom). Jelentem, hogy félig-meddig jó alternatíva a NYX-re, mert a kontúrozó része nem narancsos, nem túl sötét, szépen eldolgozható és a természetestől a Kardashian-kontúrig mindenféle hatás elérhető vele, de a kiemelő szín nekem sajnos túl sötét, még korrektornak is. Ez a 02-es Medium árnyalat egyébként, azt hiszem, hogy nálunk csak ez az egy lesz kapható, úgyhogy a nagyon világos bőrűeknek a highlighter része nem fog működni. A NYX verziója 3 vagy 4 árnyalatban kapható, és van olyan ami nekem is elég világos, úgyhogy sajnos nem tudom teljesen lecseréni, de a kontúr részét használni fogom - akinek pedig nincs annyira világos bőre annak szuperül fog működni a Maybelline is.


Szíminták:



4 megjegyzés:

  1. Ez a kontúr stick nagyon érdekel, bár nem kimondottan tetszik ez a fele-fele megoldás.

    ReplyDelete
    Replies
    1. A sötétebb résznél nem okozott gondot ez a megoldás, nem keveredett bele a világos rész (legalábbis nem vettem észre), a világosnál zavaróbb ha belekeveredik a sötét, de szerintem elég nagy ahhoz, hogy ezt el lehessen kerülni. De a kétvégű persze praktikusabb lenne.

      Delete
  2. Én a szájfényekbe teljesen beleszerelmesedtem, annyira könnyed állagúak, hogy öröm őket felkenni, de szó szerint. A kontúr stickre vagyok nagyon kíváncsi, egyelőre a fiókban pihen még fotózásra várva - bár ahogy látom, én sem fogom tudni akkor használni a highlighter részét, bár csak kétvégűre csinálták volna, mint a Nyx-et...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hát igen, a hófehér bőr átka:D Nem tudod, hogy csak ezt az árnyalatot hozzák be itthon? Hátha a 01-es jó lenne nekünk is.

      Delete