L'erbolario Ortensia & 3 Rosa illatcsalád

Ma egy olasz natúrkozmetikai márka két illatcsaládjáról olvashattok a blogon, mégpedig két igazi tavaszi, virágos illatról: az Ortensia-ról és a 3 Rosa-ról.

Pár szó a márkáról: A L'erbolario-t 1978-ban alapítottoták az olaszországi Lod városában családi gyógynövényüzletként. Első termékeik régi családi receptek alapján készültek melyeket a természetes alapanyagok tették különlegessé -  ez az alapelv mai napig jelen van a márka filozófiájában hiszen a gyártás során nem használnak mesterséges anyagokat.

Ortensia


„Illatok koncentrált együttese, amelyek egymást körbefonva nyílnak és virágzanak, ahogyan buján kihajt a csodálatos hortenzia is: a leg finomabb, legkönnyebb, vonzó és csábító illatokat árasztja, így közvetíti a nőiség valódi bűverejét.” 

Az Ortensia lett a kedvencem az eddig próbált illatok közül, a visszafogott, púderes illat tökéletes tavaszra. A parfüm matt rózsaszín, kicsit vintage stílusú üvegcsében érkezik 50 ml-es kiszerelésben, a csodaszép virágos doboz pedig csak hab a tortán. Maga az illat nagyon nőies, kifújáskor  először a virágos akkordok dominálnak rajtam, intenzív de mégsem tolakodó módon érvényesül a hortenzia, majd néhány perc múlva csendesül az illat és a vanília lesz meghatározó - de nem az a mű, szirupos illat hanem egy nagyon kellemes visszafogott vanília aroma. Rajtam ez marad meg egészen nap végéig, sőt még kicsit fürdés után is érzem, úgyhogy nagyon tartós illatról van szó.


Ortensia testápoló krém


"Az összehangolt napraforgó-, rizskorpa-, rizscsíra- és gomborkaolaj táplál, lágyít és visszaállító, rugalmasító hatást fejt ki, a hortenzia gyökeréből nyert kivonat és az olíva olaj nem szappanosítható részével együtt, amelyek tonizálnak és rugalmassá teszik a bőrt." 

A testápolókrém a parfümhöz hasonlóan rózsaszín csomagolást kapott, csavaros tégelyben találjuk a sűrű, szinte testvaj állagú krémet. Az illata egy picit más mint a parfümnek - itt rögtön a vanília dominál -, de nagyon jól kiegészítik egymást. Az összetevők is nagyon szépek, illatanyagot természetesen tartalmaz, de más irritáló anyagot - pl. alkoholt vagy parabéneket - nem.


Az illatból a parfüm és testápoló mellett egyébként illatgyertya, szappan és tusfürdő is elérhető.


3 Rosa


3 Rosa parfüm

"Mályvarózsa és Provance-i rózsa valamint az aromás rózsabors fa termése. A csokor édes és fűszeres illata együttesen tiszteleg a romantikus és szenvedélyes nőiesség előtt."

A 3 Rosa esetében ne a klasszikus rózsaillatra számítsatok, sokkal inkább a rózsabors dominál benne, így ez egy jóval fűszeresebb illat. Néhány óra múlva szelídül a borsaroma, ekkor kezdik átvenni a "hatalmat" a virágos illatok majd megmaradnak egészen az utazás végéig. Nagyon izgalmas illat, mert bár főleg az első órákban a rózsabors az erősebb, mégis kiérezni a virágos, szinte púderes illatokat is a háttérben és éppen emiatt marad mindvégig nőies. Biztos, hogy megosztóbb illat mint az Ortensia, nekem kellett néhány nap amíg megtetszett, de anyukám például első szaglásra beleszeretett, így lehet hogy inkább az idősebb korosztály illata.


3 Rosa testápolókrém

"A rózsabors bogyóiból az Erbolario laboratóriumában folyékony kivonatot nyertek, mely a százlevelű rózsa és a mályvarózsa szirmaival párosulva a bőrt ápolják és védik. Mellettük egyéb értékes összetevők, mint a bőrpuhító és faggyú helyreállító babassu olaj, kamélia olaj és a szappanosítható oliva olaj ideális a bőr megereszkedésének megelőzésére. Végül a szója E vitaminja és a répacukor trimethylglycerinje felelős a felhám rugalmasságáért, és hidratáltságáért."

A testápolókrémben szerintem kevésbé domináns a rózsabors, persze itt is érezni a jelenlétét de inkább a virágos illatok uralják a helyzetet az elejétől fogva. A krém állaga nagyon hasonló az Ortensia testápolójához, nagyon puhává teszi a bőrt és remek kiegészítője az egyébként is tartós illatnak.



 Az illatból a parfüm és testápoló mellett egyébként illatgyertya, kézkrém, szappan és tusfürdő is elérhető.


Az Erborario illatait a márka webshopjában vagy viszonteladóknál tudjátok közelebbről is megismerni, érdemes körülnézni náluk mert 25 féle illatcsalád közül válogathattok akkor is ha magatokat lepnétek meg valamivel, vagy ha a közelgő anyák napjára kerestek egy szuper ajándékot anyukátoknak, nagymamátoknak. :)

0 megjegyzés:

Post a Comment