Aktuális kedvencek - 2 szuper hajápoló


Nagyon rég volt szó bármilyen hajápolási témáról a blogon, de az utóbbi hónapokban két olyan termékre is rátaláltam, amiknek jó darabig biztos helyük lesz ezentúl a hajápolási rutinomban. Ebben a bejegyzésben őket mutatom be részletesen.

Már sokszor írtam arról, hogy az ekcémám miatt igyekszem kerülni a szulfátokat tartalamzó készítményeket, így hagyományos samponokat sem használok - helyette a J.R. Liggett's samponszappannal szoktam hajatmosni, illetve nemrég kipróbáltam a Schauma Baby Sampon & Tusfürdő készíményét, ami egyelőre nagyon tetszik és szuper összetevői vannak. A szilikont is kerülöm a fejbőröm környékén, viszont a hajvégeim igénylik azt, könnyebben kezelhetőbb lesz tőle a frizurám és kevésbé törnek a hajszálaim, így mindig használok valamilyen szilikonos hajvégápolót vagy sprayt hajszárítás előtt. A mai bejegyzésben is két ilyen termékről lesz szó.

Az első termék a Schwarzkopf és Claudia Schiffer közreműködéséből született essence Ultimate család tagja, mégpedig az új Amber+Oil, azaz borostyánkivonatot és olajat tartalmazó termékcsalád. Ez egy olajat tartalmazó szérum, amit hajszáríás előtt, törölközőszáraz hajra kell felvinni, de száraz hajon is alkalmazhatjuk. Nagyon tetszik benne, hogy nem az a klasszikus szilikonos hajvégápoló állaga van, a tubusból kinyomva egy fehér krémet kapunk (a lenti képen láthatjátok), amit finoman a hajvégekbe kell masszírozni. Nekem derékig érő hajam van és az alsó 2/3-adára szoktam felvinni belőle 5-6 pumpányit, ami soknak hangzik, de egyszerre csak kis adag jön belőle, úgyhogy abszolút nem sok. :) Szárítás után puha, fényes a hajam, nem gubancolódik és könnyű kifésülni, ráadásul nem is nehezíti el. Vannak olyan szilikonos hajvégápolók, amiktől hajmosás után közvetlenül nagyon szép a hajam, de másnapra vagy harmadnapra nagyon kiszárítja a hajamat - ez szerencsére nem ilyen, egészen a következő hajmosásig szép tőle a hajam. Az összetevőlistát megnézve látszik, hogy nem a szilikon van az első helyen, a sheavaj és a cetarly alkohol (puhító zsíralkohol) is előtte van, így ezek tényleg ápolják a hajat, nem csak a szilikon dolgozik benne. Gyöngykivonatot, pantenolt és keratint is tartalmaz. Ja, és majdnem elfelejtettem, az illata mennyei! A termékcsaládban sampon, balzsam, hajpakolás, balzsam spray is található, ez utóbbit is próbáltam, először jónak tűnt, de hajmosás után pár nappal kicsit kiszárította a hajamat, úgyhogy maradok a szérumnál, ami hosszabb távon is bevált. :)

Egyébként március végéig fut a Henkel nyereményjátéka, ahol páros utazást lehet nyerni New Yorkba, Tokioba és Rioba, itt tudjátok elolvasni a részleteket.
 

A második termék szintén hasonló funkciót lát el csak spray formában, ez a Vitalcare Luxury Argan balzsam. A nevéből már sejthetitek, hogy argánolajat tartalmaz, emellett buzacsíraolaj, jojobaolaj, panthenol és E-vitamin is van benne, de inkább csak az összetevőlista végefelé. Érdekes egyébként, hogy szilikon is csak az összetevőlista végén található benne, az elején különböző bőrpuhító anyagok, illatanyag és tartósítószerek állnak. A hatása ennek is hasonló mint a Schwarzkopf terméknek, puhává és könnyen kezelhetővé teszi a hajamat, és több nap után sem szárítja ki, ráadásul az illata is nagyon kellemes. Van, hogy pluszban is fújok rá fésülködéskor egy kis extra puhításért és így sem nehezíti el a hajat. A Takemeshop oldalán szerezhetitek be 1899 Ft.-os áron - a márka egyébként nemrég jött ki egy bio sampon-balzsam duoval, aminek nagyon szépek az összetevői.

Mindkét terméket nagyon szeretem, csak a kedvemtől függ, hogy melyikért nyúlok hajmosás után, a hatásuk 95%-ban megegyezik.  


0 megjegyzés:

Post a Comment