DIY Karácsonyi ajándékok


Hógömb befőttesüvegből

Az Avon karácsonyi workshopján készítettem ezt a gógömböt és annyira megtetszett ez a nagyon egyszerű, de annál mutatósabb dekorációs ötlet, nektek is nagyon tudom ajánlani az elkészítését: nagyon jópofa időtöltés és ajándéknak sem utolsó. :)

Amire szükségetek lesz hozzá:

  • befőttesüveg
  • hungarocell
  • karácsonyi figurák
  • gyöngyök
  • (mű) növények
  • csillámok
  • ragasztó(pisztoly)
  • díszítőszalag
  • csillogós kartonlap





 Az elkészítés menete:

Első lépésként válasszunk egy majdnem gömb formájú befőttesüveget. A tetejébe ragasszunk 1 vagy 2 "szint' hungarocellt, ez adja majd az alapot a figuráknak. (Ha közvetlenül az üveg tetejébe ragasztjuk őket, akkor túl alacsonyan lesznek és nem látszódnak majd.) Arra figyeljetek, hogy csak akkorák legyenek a hungarocell darabok, hogy még rá tudjuk csavarni az üvegre, de ha esetleg nem menne akkor ragasztás után is lefaraghattok belőlük egy késsel vagy sniccerrel. A hungarocell darabokat ragasztópisztollyal ragasszuk bele a tetőbe és várjuk meg a teljes száradást. Utána jöhetnek a kiválasztott figurák és gyöngyök, ezeket szintén ragasztópisztollyal rögzítsük. Opcionális lépésként néhány (mű) fenyőágat is felragaszthattok a hungarocell oldalára, így igazi kis víz alatti világot hozhattok létre. Miután minden dísz felragasztottatok, jöhetnek a csillámok: szórjunk a befőttesüvegbe kb. 2 evőkanálnyi csillámport/glittert, ezek lehetnek egyszínűek, de tetszés szerint akár keverhetitek is a színeket. Utána már csak az a dolgunk, hogy feltöltsük az üveget vízzel és jól rácsavarjuk az üveg tetejét. A hógömb el is készült, már csak a külsejét kell kidíszíteni: hogy ne látszódjon az üveg teteje ragasszunk fel egy csillámos díszítőcsíkot a hógömb aljára. Aki szeretne az csengőt/gyöngyöket vagy bármilyen díszt is fűzhet rá, itt csak a kreativitásotok szab határt a lehetőségeknek. :)

A végeredmény:



Hóember fürdőgyurmából
 

Egy jópofa fürdőtermék is telitalálat lehet, pláne ha az ajándékozott maga készítheti el. A Lush Fun fürdőgyurmák állandó termékek, de a hóemberes verzió csak a karácsonyi időszakban kapható. Egy kicsit nehéz vele dolgozni, mert nagyon morzsolódik a gyurma és a fekete rész hajlamos megfogni mindent, amihez hozzáér, de alapvetően jó ötletnek tartom. :)
  
A végeredmény:


Szoktatok DIY ajándékokat készíteni?


1 megjegyzés: