Kézkrém körkép - 2015

A kézkrémek egész évben jelen vannak nálam, mégis télen érzem a legnagyobb szükségüket: ha nem használom őket rendszeresen, nagyon csúnyán ki tudnak száradni a kezeim, amit aztán nehéz helyrehozni. Ezért inkább a megelőzésre helyezem a hangsúlyt, de persze mindig van itthon 1 testesebb, gazdagabb krém amivel 1-2 éjszaka alatt rendbe tudom tenni a száraz kezeimet, ha úgy adódna. Tavaly is írtam már hasonló bejegyzést, amit itt találtok, azonban azóta a készletem nagy része lecserélődött, így úgy gondoltam, hogy érdekes lehet a 2015-ös verzió. :) A kézkrémeket egy 5-ös skálán fogom értékelni a hidratálóhatásuk alapján, így talán jobban érzékelhető lesz a különbség köztük. (1-egyáltalán nem hidratál, 5-extra jól hidratál)



Bath & Body Works Sweet Cinnamon Pumpkin


A nagybetűs fahéjas kézkrém, a sütőtök szerintem kevésbé érezhető ki belőle, egyértelműen a fahéj dominál. Nagyon megosztó illat, aki szereti a fahéjas dolgokat az imádni fogja, aki viszont nem, azt a világból is ki lehet vele kergetni. Intenzív, sokáig érezhető illata van, a hidratáló hatását 4,5-re mondanám, meglepően jól ápol, ami talán a benne található shea vajnak köszönhető. Érezhetően krémes, gazdag állaga van, kell neki pár perc amíg teljesen beszívódik, de még épphogy használható nappalra is. Nagyon-nagyon puhává teszi a kezeket, imádom! Sajnos nálunk nem kapható hivatalosan, de külföldön illetve online rendeléssel is beszerezhetjük.

Inecto Naturals Argan & Coconut kézkrémek


"A hidratáló argános és a kényeztető kókuszos kéz és körömápoló kézkrém regenerálja a bőrt, a körmöt és a körömágy érzékeny területét. A végeredmény pedig selymes puhaságú és gyönyörűen ápolt kezek. Az Inecto Naturals termékek tiszta kókusz- és argánolaj felhasználásával készülnek, melyek védik és táplálják a bőrt és a hajat. A felhasznált alapanyagok 90%-a organikus eredetű, és nem tartalmaznak parabéneket, színezéket és allergén illatanyagokat. A termékeikben megtalálható organikus olajak fenntartható forrásból származnak, soha nem tesztelnek állatokon, így vegánok is nyugodtan használhatják."

Az összeállítást legmegfizethetőbb szereplői az Inecto Naturals kézkrémei, de alacsony áruk egyáltalán nem egy a minőség rovására. Nappalra is nagyon szeretem használni őket, 1-2 perc alatt beszívódnak és könnyű, géles állaguk ellenére meglepően jól hidratálnak. Az összetevőlistájuk is nagyon szép, aminek külön örülök, hiszen mindig szívesebben használok olyan termékeket amik nem tartalmaznak káros összetevőket. Én az argánolajas verziót egy kicsit szívesebben használom  az illata miatt, de a kókuszos is nagyon finom, nincs mű illata. A hidratálóhatását 4-re értékelem. Az áruk ha nem tévedek akkor 750 Ft. körül alakul és a dm, Rossmann, Tesco és Auchan üzletekben kapható, illetve webshopból is rendelhető.

The Body Shop Havas Szilva kézkrém


"Ez a könnyed állagú Havas Szilva illatú kézkrém kondicionálja, ápolja és bársonyossá varázsolja kezeidet az ünnepek alatt. Elegáns és gyümölcsös illatával kényezteti érzékeidet. 
  • Tápláló 
  • Gyorsan beszívódik
  • Törökországból származó szilvakivonattal és Méltányos Közösségi Kereskedelemből származó szójaolajjal 
  • Gyümölcsös-virágos illat, az érett szilva, a málna, a magnólia és a bazsarózsa illatjegyeivel"
Ez az a kézkrém, amit az illata miatt vettem meg. Nálam telitaláltam a Havas Szilva, de tudom, hogy elég megosztó illat, sokaknak nem elég "ünnepi". Nekem nagyon tetszik, szóval jött velem haza, de az összeállításban ő hidratál talán a legkevésbé. Egy erős hármast kap a skálán, mert azért hidratál valamennyire, de a szárazabb kezekkel már nem tud mit kezdeni. Nappalra, táskába dobni viszont ő a legjobb választás, mert nem marad utána zsíros a kezünk. A The Body Shop üzletekben és a webshopban kapható 1590 Ft.-os áron.

Madre Labs Illatmentes kézkrém


A Madre Labs illatmentes kézkrémet esténként szoktam használni (a tavay kedvenc Eucerin 5% Urea kézkrémmel felváltva), illetve nappal is ha éppen nagyon kiszáradt a kezem. Többek között argánolajjal, jojobaolajjal, avokádóolajjal, sheavajjal és aloe verával ápolja a száraz bőrt és az összetevőlista is nagyon szép, nem tartalmaz illatanyagot, így a kiszáradt/ekcémás kezeket sem csípi. A hidratáló hatása 4,5-5-ös. Az iHerb.com-ról rendelhető, (a Madre Labs a saját márkájuk egyébként) , normál ára $7.95, de az első darab csak $0.10-be kerül, ennyiért szerintem bűn kihagyni, pláne ha egyébként is rendelnétek a webshopból. (Ha még nem rendeltetek az oldalról, használjátok a PSZ780 kódot és $5 kedvezményt kaptok az első rendelésetekből, 40$ feletti vásárlás esetén pedig $10-t.)

 

 Nektek melyik a kedvenc kézkrémetek?


1 megjegyzés:

  1. Ez a Madre Labs krémet tuti megrendelem a következő iHerb rendeléskor, már sok jót olvastam róla. Jelenleg a Cien SOS kézkrémjét használom, olcsósága ellenére egy sűrű krém, jól hidratál, napi 1-2szer kenem be vele a kezem, és másnap reggelig kihúzom vele. :D Nincs kedvencem, még keresem az igazit. :)

    ReplyDelete