Tarte Tartelette paletta


A mai bejegyzés főszereplője a Tarte márka Tartelette palettája, amit már láthattatok többször is a havi kedvenceim között. Azt hiszem, ezzel már elárultam, hogy nagyon megkedveltem ezt a szemhéjpúder palettát, hetente többször is használom, igazi jolly joker termék, amivel nagyon változatos sminkeket készíthetünk. Nézzük meg közelebbről! :)


Kezdjük a külsőségekkel: a lila átmenetes csomagolás rögtön magára vonzza a tekintetet, szerintem már csak a Tartelette In Bloom paletta lett szebb nála (itt megnézhetitek). Amilyen szép, annyira nem praktikus sajnos: szörnyen gyűjti az ujjlenyomatokat, főleg a háta ami tükrös borítást kapott. Egyébként bombabiztosan záródik, utazáskor is nyugodtan vihetjük magunkkal.


Belül egy hatalmas (tényleg nagyon nagy, akkora mint maga a paletta) tükröt és 12 matt szemhéjpúdert találunk. A felső sorban meleg, a második sorban neutrális, legalul pedig hideg tónusú színek vannak, amik egy-egy teljes smink elkészítéséhez is elegendők: az első szín a szélek eldolgozásához, a második a mozgó szemhéjra, a harmadik a mélyítővonalba, a negyedik pedig füsötsítéshez vagy az alsó szempillasorban használható. Persze ez nem szentírás, az árnyalatokat kedvünk szerint kombinálhatjuk egymással. :) A színek minősége egytől egyik nagyon jó, pigmentáltak, jól satírozhatóak. Némelyik szín egy kicsit porol, de nem zavaró módon.


A kedvenc színeim a natural beauty, a best friend és a bombshell, de a power playert is gyakran használom. Bármilyen színnel is sminkelek, általában a palettában lévő valamelyik színnel satírozom el a mélyítővonalban, illetve a külső V-be is teszek valamelyik sötétebb színből.


A Tartelette egy nagyon jól kihasználható, igazi mindennapi paletta, ami minden szemfestéhez tökéletes kiegészítés, de önmagában is szép, elegáns sminket lehet vele készíteni és a minősége is szuper. Egyedül a beszerzése nehézkes, hiszen csak külföldről rendelhető (bár az Iparfüméria kínálatában már megjelent az eddig szintén csak külföldről beszerezhető Nars márka, úgyhogy reménykedjünk, hogy hamarosan a Tarte is kapható lesz náluk), de ha lehetőségetek van beruházni rá, akkor csak ajánlani tudom. :)

Swatch-ok:




12 megjegyzés:

  1. Kár, hogy a swatchok elmaradtak. Tényleg nagyon szép kívül belül. A Bombshell, Super mom és Force of nature árnyalatok tetszenek legjobban belőle.
    Szívesen látnék vele több különböző sminket is.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Elfelejtettem beszúrni a swatchokat, köszi, hogy szóltál! :)

      Delete
  2. Meseszép paletta! Egyelőre csak álmodozom róla, kissé túllőttem a célon mostanság, már ami a sminkeket illeti :)

    ReplyDelete
  3. Ah, de szépséges! Már egy jó ideje szemezgetek vele, de még nem sikerült rászánni magam. De egyszer úgyis meglesz! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Csak ajánlani tudom, nagyon megkönnyíti a sminkelést! :)

      Delete
  4. Csodaszép ez a paletta régóta szemezgetek vele, de most a házfelújítás projekt miatt csak álom marad egy darabig. :D

    ReplyDelete
  5. Szia! :) Hol lehet beszerezni ezt a szépséges palettát? *-*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Szia! Sajnos csak küldölfön (pl. Sephora vagy a Tarte honlapja). Esetleg eBay-ről tudsz rendelni (csak vigyázz a hamisítványokkal) vagy Shop & Box szolgáltatással (http://shopandbox.com/). :)

      Delete