Cseresznyefák közé repít a L'erbolario


Bár a cseresznyefák virágzásáról először mindenkinek Japán jut eszébe, ahol a turisztikai mellett vallási jelentősége is van a tavasz beköszöntét jelző eseménynek, az olasz L'erbolario márkát is megihlette ez a csodaszép természeti jelenség: tavasszal jelent meg a legújabb illatcsaládjuk, a Tra i Ciliegi (jelentése: cseresznyefák között).

Ez az illat lágy, mint egy cseresznyevirág felhő, tiszta és édes, mint annak szíve, aki viseli. 

Illatcsalád : Virágos – Citrus – Pézsma – Vaníliás 

Illatok: cseresznyefa virág, szicíliai narancs, csipkebogyó, tonkabab, moha

Illatjegyek: 
Fejillat: Virágos olasz bergamott, szicíliai narancs, cseresznyefa virága, olasz mandarin 
Szívillat: arab jázmin, csipkerózsa, indiai szantálfa 
Alapillat – Pézsma – Vanília: malajziai pacsuli, tonkabab, pézsma 

Az illat csomagolása és a fő illatjegyek alapján egy légies, nyári illatra számítottam, viszont rajtam hamar elillan a cseresznyevirág könnyedsége és inkább az szívjegyek dominálnak. Az illat a virágos-gyümölcsös illatcsaládba tartozik, az illatpiramis tetején az olasz bergamot, szíciliai narancs, olasz mandarin és természetesen a cseresznyefavirág áll, a szívjegyeket arab jázmin (rajtam ez dominál leginkább), csipkerózsa és indiai szantálfa alkotja, az alapjegyet pedig malajziai pacsuli, tonkabab és moha. Mint minden L'erbolario illat, ez is nagyon tartós és nagyon intenzív, emiatt én inkább a nyári estékre tudom ajánlani - viszont anyukám előszeretettel használja nappal is, úgyhogy valószínűleg kortól és ízléstől is függ az, hogy melyik napszakban tudjuk elképzelni magunkon. :)

Micsoda béke és jóérzés árasztja el érzékeit, amikor tavasszal megpillanthatja a sok-sok virágzó cseresznyefát! Ezt a receptet a cseresznyefák azon képessége inspirálta, hogy minden évben újjászületnek teljes ragyogásban. A cseresznyefából gyűjtöttük a gyönyörű virágokat és ízletes gyümölcsöket, hogy bársonyos érintésű krémszerű habbal boríthassák be bőrét. Éppen a cseresznyefa virágainak kivonata tonizálja és védi a bőrfelszínt, míg a cseresznye leve és desztillált vize lágyítja és megőrzi szilárdságát.

Ezt a különleges olajgélt – a cseresznyemag olaját és a cseresznyemag mikrogyöngyeit tartalmazza – innovatív anyaga jellemzi, amely megváltoztatja kezét: száraz bőrön alkalmazva, a bőrradír valóban lágyít és ideális a hámlasztó hatás kifejtésére is, hasznos a szennyeződések, felszíni elhalt hámsejtek eltávolításához. Ez után víz hatására, a termék kellemes tejszerű emulzióvá alakul, amely a bőrt bársonyossá teszi. 

Használat: Heti egyszer vagy kétszer alkalmazza a terméket a száraz bőrön, gyengéden masszírozza be, és hagyja, hogy a cseresznyemag mikrogyöngyei kifejtsék bőrradír hatásukat, majd öblítse le.


Eddig nem mertem kísérletezni a márka tusfürdőivel - ekcémás bőrrel a legtöbb tusfürdőt nem használhatom szulfát tartalmuk miatt, a L'erbolario fürdőkészítményei viszont egytől egyig szulfátmentesek, aminek nagyon örültem. Szerencsére semmiféle irritációt vagy szárító hatást nem tapasztaltam, csak gyengéd tisztítást és a finom illatot, amit hátrahagyott maga után. A kiegészítő termékek illata visszafogottabb a parfüménél, amit a nyári melegben jobban szeretek magamon, így van, hogy csak a tusfürdő vagy testápoló adta enyhe illatot élvezem. Az Olajgél bőrradírnak nagyon érdekes formulája van: a tubusból kinyomva olajos állagú, de amint víz éri tejszerűvé válik. Nagyon gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket, nem szárít és pár perc alatt pihepuha bőrt varázsol. Ilyenkor nyáron különösen fontosnak tartom a bőrradírok rendszeres alkalmazását, hiszen az önbarnítók használata előtt elengedhetetlen az egyenletes barnaság eléréséhez. Természetesen ez a termék is alkohol- és szulfátmentes.



Nem túlzás azt állítani, hogy a cseresznye eteti magát - mivel valóban ellenállhatatlan gyümölcs- és az is igaz, hogy bőre nem tud majd ellenállni ennek a könnyed, gyengéden illatos krémnek. Valóban a cseresznye az igazi főszereplője a receptnek, pozitív hatású vitaminokban gazdag levével, antioxidáns kivonatával, édes desztillált vizével és a rugalmas hatású magból kivont olajával. Ehhez járul a gyönyörű cseresznyefavirágok védő és tonizáló hatása és a tápláló kókuszvaj, kakaó, illetve napraforgó- és olívaolaj.

Nagyon szeretem az illatosított testápolókat, hiszen két legyet üthetünk velük egy csapásra: nemcsak hidratálják a bőrt, de órákra finom illatot biztosítanak. A L'erbolario testápolói mindig szuper növényi összetevőkkel ápolnak, amiknek nem mellesleg bőröregedésgátló tulajdonságuk is van - ez ebben az esetben sincs másképp: kókusz- és olívaolaj valamint kakaóvaj táplálja a bőrt, ami ilyenkor nyáron különösen fontos, hiszen a sok napozás/sós víz kiszárítja a bőrt. A cseresznyevirág illatú testápolónak könnyedebb állaga van, mint az eddig általam próbált tubusos testkrémeknek, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé hidratálnának, ráadásul ilyenkor nyáron sokkal jobban esnek ezek a gyorsan beszívódó formulák.



0 megjegyzés:

Post a Comment