L'Erbolario Indiai Jázmin & Kamélia


A mai bejegyzésben két újabb L'Erbolario illatot mutatok nektek - az Indiai Jázmint és a Kaméliát. Mindkét illatot inkább a középkorú vagy kicsit idősebb korosztálynak ajánlanám, úgyhogy ajándékötletnek is szuper lehet anyukáknak vagy nagymamáknak, ha egy kicsit kényeztetni szeretnétek őket. :)

India Jázmin parfüm


Kezdem azzal, hogy ez a legtartósabb parfüm amit valaha használtam: amikor először kipróbáltam épp, hogy csak hozzáértem a kupakhoz, mégis többszörös kézmosás után is éreztem magamon, még másnap is. Szóval a tartossága 10/10. :) Nálam egy parfümnél a csomagolása legalább olyan fontos, mint maga az illat, imádom a kicsit vintage stílusú parfümös üvegcséket, amilyen ez is. A selyemszütyő csak tovább erősíti a vintage glamour életérzést, és maga az illat is klasszikusnak mondható, nagyon jól illenek egymáshoz. A fejillatot bergamott, ciprusi citrom, mandarinhéj, rózsatea, comoresi ylang ylang, a szívillatot indiai jázminoldat, gardénia, szerecsendió, fahéjfa, az alapillatot pedig vanília és tonka-bab oldat, benzoeviasz, szantálfa, fehér moha képezi. Rajtam a citrusos illatok egyáltalán nem hagsúlyosak, inkább a bergamott, a jázmin és a szandálfa az, amit külön-külön kiérezni a viselése során.

„Amikor a tiszta és elragadó indiai jázmin illata könnyedén árad a bőrből, érzékeivel varázslatos élményt tapasztalhat. Ennek a csodálatos, meleg parfümnek szárnyain utazhat, amely ízlésesen, mégis határozottan hozza ki Önből nőiségét.”



Indiai Jázmin  testápoló krém


„Az indiai jázmin pompás illata, rendkívül értékes, érzéki és egzotikus, a vajszerű krém beborítja egész testét. Épp a szálafa, kakaó és kokum vaj hidratálja és teszi szilárddá a bőrt, míg a kókuszolaj, a napraforgó és sáfrány bársonyos simogatással táplálja a bőrt.”


A testápolókrémből csak egy utazóméretet próbáltam, de ez az 50 ml is jó pár alkalomra elég. A fehér színű krém közepesen sűrű állagú, én inkább a hűvösebb évszakokban szeretek ilyeneket használni, amikor jóval szárazabb a bőröm. A testápoló illata jóval visszafogottabb mint a parfümé, én is szívesen viselem, pedig a parfüm nekem már egy kicsit túl intenzív. A testápoló illata is nagyon sokáig érezhető, az utazócsomagban pedig egy kis tusfürdővel együtt érkezik egy pink neszeszerben, ami a nyaralások során nagyon praktikus lehet.

Az India Jázmin termékcsaládban a parfüm és testápoló krém mellett szappan, illatosított testpúder, tusfürdő, kézkrém, illóolaj és mini termékeket tartalmazó utazószett is található. Ide kattintva találjátok őket.


Kamélia parfüm


Tudtátok, hogy a kamélia Coco Chanel kedvence volt? A kaméliavirág a mai napig megjelenik a divatház kreálmányain, a nyakláncoktól kezdve a brossokon át a sminktermékekig, sőt az értékes kaméliaolaj a sminktermékek és bőrápolási készítmények gyakori összetevője. A kis fekete ruha és a tweed zakók mellett hamar a divatház egyik szimbólumává vált a virág. Na de térjünk át az Erbolario illatára, ami elegáns törtfehér-arany üvegben érkezik. Ismét nagyon tartós illatot alkotott a márka, de ezt el is várhatjuk hiszen nem eau de toilette-ről, hanem parfümről van szó. Az illat a nap folyamán végig más-más arcát mutatja, kifújáskor és az első néhány órában a kamélia dominál, majd a háttérbe vonul, hogy átadja helyét a borostyánnak és a tonkababnak, ami az illat alapját adja. Nem egy könnyű illat, egyértleműen őszre és télre ajánlom és inkább a 35 feletti korosztálynak - az elegáns, kifinomult dámák illata ez.


„A kamélia kifinomult illatai, az Elemi és a borostyán szenvedélye az egzotikusan fűszerezett Fava Tonkában teljesednek ki, ez adja meg ezen egyedülálló illat csábító és harmonikus jellegét… az élmény érzelmeink felszabadulásához hasonlítható.”



Kamélia testápoló krém



„A kínai hagyományban a kamélia jelképezi a tökéletes egységet. A kamélia így ebben a kifinomult illatos krémben, melynek gazdag állaga kellemes élményt nyújt, is tökéletes összhangban van a rendkívül hatékony növényi eredetű összetevőkkel. A könnyed, kellemes masszázs után tapasztalható bársonyos, sima bőr egy kiegyensúlyozott összetételű készítmény érdeme, amely egyesíti a japán kamélia magolaj, a növényi napraforgó és a nem szappanosítható olívaolaj tápláló és védő hatását a két különböző kaméliavirág levél- és virágkivonatának és a szójamagból kivont E-vitaminnak antioxidáns hatásával, melyek segítenek megelőzni, hogy a bőr fénytelenné váljon. Végül a len fehérjéi hidratáló hatásuk miatt kerültek a készítménybe: egy ilyen hatóanyagokból álló termék kiválóan biztosítja a bőr áhított frissességét és szilárdságát!”
 

A testápoló is hasonló színvilágú tégelyben érkezik mint a parfüm, tetején megjelenik a kaméliavirág rajza - nagyon szeretem az ilyen apró kis részleteket, szerintem teljesen fel tudja dobni a termékek csomagolását. Maga a krém halványrózsaszín és közepesen sűrű textúrájú, talán nyárra már egy picit túl nehéz az állaga de őszre, télre tökéletes. Az illata nem teljesen egyezik a parfümével, sokkal könnyedebb, púderesebb nála, de jól kiegészítik egymást. Az illata egyébként önmagában használva is tartósan megmarad, úgyhogy akinek tetszik az illat, de esetleg a parfümöt túl intenzívnek találja annak szuper választás egy ilyen illatos testápoló.

A Kamélia termékcsaládban a parfüm és testápolókrém mellett szappan, tusfürdő, illatgyertya és illóolaj is található, ide kattintva meg is nézhetitek őket. A márka többi terméke között pedig itt tudtok válogatni.

3 megjegyzés:

  1. Replies
    1. Köszi, javítottam!:) A leírásból másoltam ki, angolul sandalwood biztos emiatt írták el. :)

      Delete
    2. Ja igen, tényleg náluk sandalwood... :D

      Delete