Dr. Organic kendermagolajos csodák

A Dr. Organic márkától már korábban próbáltam a csiganyálas termékcsaládjukat, most pedig újabb érdekes, már-már extrém összetevővel dúsított termékeket dobtak piacra: ezúttal bioaktív kendermagolaj került a termékekbe.


Miért jó nekünk a kendermagolaj? 


"A kendermagolaj a nyugati országokban sokadik reneszánszát éli, élettani hatásai szinte semmilyen más növényével nem vethetőek össze. Esszenciális zsírsavakat, Omega 3, 6 és 9 zsírsavakat, ezen kívül alapvetően fontos aminosavakat és magas tápértékű fehérjéket tartalmaz. A vitaminok (A-, B1-, B2-, B3-, B6-, C-, D- és E-vitamin), ásványi anyagok (kálium, kalcium, vas, magnézium) és enzimek jelenléte az egyik legértékesebb növényi olajjá teszi a kendermagolajat. Gyulladáscsökkentő, antioxidáns, kiegyensúlyoz és támogatja a haj egészséges növekedését. Számos kutatás kimutatta, hogy a kenderolajban megtalálható linolsav lassítja a sejtek öregedését. Rendkívül erős hidratáló és bőrpuhító hatású, emellett növeli a bőr rugalmasságát és a szövetek vízmegtartó képességét. A bioaktív kendermagolaj termékcsalád kisimítja és hidratálja a száraz, fáradt bőrt. A kendermagolaj termékek minimum 70%-ban biotermesztésből származó összetevőkből állnak."

Dr. Organic 24 órás Elsősegély krém bioaktív kendermagolajjal


Helyreállít, táplál és nyugtat. Az esszenciális zsírsavakban gazdag kendermagolaj Méhviasszal, Borágóolajjal és a szabadalmazott bioaktív keverékkel 24 órás elsősegélyt nyújt a száraz és dehidratált bőr számára. 

Nem tartalmaz: parabént, SLS-t, mesterséges színezéket, ftalátokat, petrolátumot, glikolokat, DEA-t, BHT-t, izotiazolinont, ásványi olajat, szilikont. 
Kiszerelés: 50 ml.


Már pár használat után már láttam változást az arcomon, sokkal egyenletesebb, puhább és tömörebb lett a bőröm, úgyhogy hamar nagy kedvencem lett ez a krém. A hidratálóhatása egy icipicit lehetne intenzívebb, bár nekem nagyon száraz bőröm van, normál vagy kombinált bőr esetén biztosan elég lenne. Mivel fényvédő nincs benne, így éjszakára ajánlott használni, így tudja legjobban regenerálni a bőrt, reggelre szépen leviszi a gyulladást, pirosságot. Az illatától féltem egy picit, a kendermagolajos termékeknek sokszor elég intenzív, maszkulin illatuk van (mint pl. a The Body Shop kendermagolajos kézkrémnek), de ennek szerencsére nagyon enyhe, tiszta illata van csak. Nagyon szép a krém összetevőlistája, nincsenek benne káros, irritáló anyagok, viszont teli van a bőr számára hasznos növényi kivonatokkal, mint az aloe vera, édesmandulaolaj, csipkebogyóolaj vagy kakaóvaj, hogy csak néhányat említsek. Szóval ha éppen szuper összetevős hidratálókrémet kerestek, akkor mindenképpen nézzétek meg!

Dr. Organic Intenzív Szemszérum bioaktív kendermagolajjal 


A bioaktív összetevők, a kendermagolaj, az olíva levelek, a jujuba és levan értékes keveréke (PROTEOLEA®-komplexum) kisimítja és helyreállítja a szemkörnyéki érzékeny bőrt. A PROTEOLEA®-komplexum szemmel láthatóan ellensúlyozza a korai öregedés számos tünetét: megújítja, hidratálja, kisimítja és rugalmassá teszi a bőrt.

Nem tartalmaz: parabént, SLS-t, mesterséges színezéket, ftalátokat, petrolátumot, glikolokat, DEA-t, BHT-t, izotiazolinont, ásványi olajat, szilikont.
Kiszerelés: 15 ml

Körömlakk: Rimmel Super Gel #Bare Hug

Bevallom, nem sokszor szoktam szemkörnyékápolót használni, aminek az a legfőbb oka, hogy akármennyire odafigyelve viszem fel, valahogy mindig belemegy a szemembe és csíp, könnyezek tőle. Eddig csak gazdagabb állagú krémeket próbáltam, úgyhogy ennek valószínűleg az volt az oka, hogy túl nehéz volt a krém ahhoz, hogy pár perc alatt beszívódjon. A Dr. Organic kendermagolajos szemkörnyékápolója viszont nagyon könnyed, szinte vizes állagú krém, tényleg pikk-pakk beissza a bőröm és a több hetes használat alatt egyszer sem tapasztaltam, hogy csípett volna. Én a bőrápolásban a megelőzés híve vagyok, a már kialakult ráncokat egy krém sem fogja eltüntetni, így inkább arra figyeljünk, hogy megfelelő termékekkel védjük és ápoljuk a bőrünket. A minél több értékes növényi kivonatot, antioxidánst tartalmazó krémekkel csak jót tehetünk a bőrünknek, amit később meghálál majd.

A teljes termékskála


"A magyar vásárlók már tavaly megismerhették a Dr. Organic bioaktív kendermagolajjal készült hajserkentő programját, amely három terméket – sampon, kondícionáló és hajhab – tartalmazott. A kifejezetten hajhullásra kifejlesztett program sikeres bevezetése után a márka úgy döntött, hogy hazánkban is elérhetővé teszi a teljes kendermagolajjal készült palettát. Jelenleg nincs más olyan natúrkozmetikum, amely ilyen széles termékskálát kínálna. A 24 órás elsősegélykrém bioaktív kendermagolajjal, a száraz és berepedezett bőr ellenszere lehet. Szintén a száraz bőrt gyógyítja, valamint fiatalossá teszi az öregedő hámsejteket a szemszérum, a kéz- és körömápoló, valamint a testápoló is. A kendermagolajjal készült termékek illata uniszex, így végre a férfiak is kipróbálhatják például a kendermagolajos deót, amely természetesen alumíniumsómentes, vagy a hasonló illatú, bioaktív hatóanyagokat tartalmazó tusfürdőt. Ha valaki szeretné szebbé tenni a hajkoronáját, de nincs szüksége hajhullásgátló készítményre, azoknak egy sampon-kondícionáló kombót ajánl a Dr. Organic a hajserkentő termékcsalád helyett."

0 megjegyzés:

Post a Comment